Festival Amadeus

 13. MEĐUNARODNI FESTIVAL MUZIKE  "AMADEUS" 

u Beogradu 

28. maj - 21. jun, 2021.

Prvi koncert revijalnog dela festivala biće održan 07.  juna sa početkom u 18 časova. Potrebno je da takmičari sa profesorima i klavirskim saradnicima dodju u 17 časova radi probe. Dozvoljeno je da svaki učesnik povede maksimalno dve osobe koje mogu sedeti u publici. Molimo sve prisutne da se pridržavaju aktuelnih mera u vezi pandemije COVID19! 

REZULTATE TAKMIČENJA MOŽETE PREUZETI NA DNU STRANICE. 

Čestitamo svim takmičarima na osvojenim nagradama. Učenici koji su osvojili:

   99-100 poena sviraće na koncertu u Narodnom muzeju 13. juna sa početkom u 13 časova. 

   95-98 poena nastupiće na svečanom koncertu u KCB-u 07.juna sa početkom u 18 čas

   90-94 poena nastupiće na svečanom koncertu u sali MŠ Amadeus 21. juna sa početkom u 18 časova.

Na spisku se nalaze i preporuke žirija za kompozicije koje će učenici izvesti na revijalnom koncertu.

Izvodi se po jedna kompozicija.

 

 

SATNICU takmičenja možete preuzeti na dnu stranice. 
Potrebno je da takmičari dodju 20 minuta pre naznačenog termina, prema rasporedu. U školu mogu ući isključivo takmičar, profesor i klavirski saradnik i to kada budu prozvani i prema rasporedu organizatora. 
Najljubaznije molimo sve takmičare, roditelje i profesore da budu strpljivi i poštuju pravila i mere koje smo u obavezi da sprovedemo, kako bi takmičenje bilo regularno održano. 
Želimo sreću svim takmičarima i da se DOBAR ZVUK DALEKO ČUJE!

 

Imamo veliku čast da Vam predstavimo 13. po redu MEĐUNARODNI FESTIVAL MUZIKE AMADEUS u Beogradu, za učenike svih  osnovnih i srednjih muzičkih  škola iz zemlje i inostranstva. Takmičarskog je karaktera, a najbolji učesnici osvojiće nagradu (laureat, prvu, drugu, treću nagradu ili pohvalu)  i imaće priliku da nastupe na nekom od svečanih  koncerata u okviru revijalnog dela festivala.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju broj revijalnih koncerata je ograničen, kao i broj publike. Molimo nastavnike, učesnike i roditelje da se pridržavaju mera koje propiše Muzička škola "Amadeus"  i kulturne ustanove Narodni muzej i Kulturni centar Beograda. O svim aktuelnim merama učesnici festivala biće blagovremeno obavešteni. 

Festival Amadeus ove godine počinje takmičarskim delom u svečanoj sali muzičke škole "Amadeus" 28. 29. i 30. maj, a potom slede tri revijalna koncerta u

  • Kulturnom centru Beograda  07. juna u 18 časova
  • Narodnom muzeju 13. juna u 13 časova   i
  • koncertom u Muzičkoj školi "Amadeus"  21. juna sa početkom u 19 časova  svečano će biti obeležen i SVETSKI DAN MUZIKE. 

Ove godine je tim učenika i nastavnika muzičke škole "Amadeus" pripremio nekoliko kreativnih ideja koje će biti prezentovane (online) tokom trajanja festivala. Reč je o obrazovnim saržajima zabavnog karaktera koja će biti deo iznenađenja na festivalu za sve ljubitelje muzike. Pratite nas na društvenim mrežama i uzivajte u programima koje smo pripremili za Vas.

 

Rezultati takmičenja i raspored učesnika po salama u kojima će nastupiti sa jednom kompozicijom po preporuci žirija biće istaknuti na sajtu škole najkasnije tri dana po završetku takmičenja.

Propozicije takmičenja nalaze se u dokumentu PRAVILNIK FESTIVALA koji možete preuzeti na dnu stranice. 

*Organizatori zadržavaju pravo izmene termina održavanja revijalnih koncerata, o čemu će svi biti blagovremeno obavešteni.

Rok za podnošenje prijava je 20. maj  2021. godine. 

 

O FESTIVALU AMADEUS

Muzički festival AMADEUS  prvi put je održan 2008. godine  i do sada je okupio veliki broj učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola Srbije, kao i veliki broj dece predškolskog uzrasta koja nastupaju u pripremi MŠ Amadeus.  Posle sedam godina festivalu se priključuje i baletska omladina Srbije, a vec sledeće godine dobija međunarodni karakter.
 
Međunarodni Festival muzike i igre Amadeus je jedinstven u zemlji i održava se sa ciljem razvoja kulture u našoj zemlji i motivacije mladih umetnika da kroz svaki nastup unapređuju svoje izvođačko umeće. Kod učesnika razvija veštinu sviranja i igre, muzičko i baletsko obrazovanje, ljubav prema umetnosti i takmičarski duh.
 
Prva tri dana festivala  su takmičarskog karaktera kada žiri dodeljuje nagrade i raspoređuje takmičare na 5 revijalnih koncerata. Sistem nagrađivanja je osmišljen da motiviše sve učesnike da sledeće izvođenje bude još bolje.
 
Cilj revijalnog dela festivala je da najbolji učesnici  dobiju priliku da se upoznaju sa najznačajnijim, najlepšim akustičnim salama u Beogradu i na taj način uvedu u svet profesionalnih umetnika. Iz godine u godinu festival ima sve veći broj i učesnika i publike. 
 
 

ULAZ NA SVE KONCERTE JE SLOBODAN!

 

 

The 13th INTERNATIONAL FESTIVAL OF MUSIC  “AMADEUS” in Belgrade, Serbia

We are honoured to invite you to

The 13th INTERNATIONAL FESTIVAL OF MUSIC  “AMADEUS” in Belgrade, Serbia

Students of primary and secondary music schools  operating in Serbia or abroad are eligible to apply for the festival and become its participants.

The list of registration fees can be found in the Festival's Rules and Regulations document at the bottom of the page.

The necessary application documents (legibly filled-in application form, a photocopy of the student’s grade report card and a proof of payment) are to be delivered by mail, in person or by e-mail at skola@amadeus.edu.rs, application deadline being May 20th 2021.

                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preuzmite dokumenta: